Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg. Recordul referirilor la masaj, în opere scrise, este deţinut de către chinezi, care îl foloseau încă cu 3000 ani î.Hr. În Kung-fu (2700 î.H.) se găsesc primele detalii tehnice şi indicaţii. În China existau medici maseuri, pe lângă medici herborişti (tratamente cu plante) şi medici acupunctori.
Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.
La nivel psihic, masajul terapeutic nu numai ca indeparteaza stressul si anxietatea, dar va ajuta sa deveniti mai constienti de corpul dumneavoastra ca intreg.
Masajul terapeutic – se executa pe tesuturile moi ale corpului (muschi), direct pe epiderma folosind uleiuri speciale. Un masaj bun va afecta intreaga fiinta, la toate nivelurile.